Cum să eviți greața în autobuz?

Cum să eviți greața în autobuz?

Ce trebuie să faci dacă te simți rău în autobuz? Vom povesti cum să previi greața în timpul călătoriei, să reduci la minimum senzațiile neplăcute de rău și să ajungi la destinație în stare normală.

Dar mai întâi să înțelegem de ce oamenii se simt rău în transport.

Ce poți face pentru a evita greața în autobuz? – TC AllegroGreața în autobuz și răul de mare pe apă – practic, sunt una și aceeași. Greața este cauzată de o defecțiune în funcționarea aparatului vestibular, de discrepanța dintre ceea ce oamenii văd și ceea ce simt corpurile lor.

Aparatul vestibular se află în cochlea urechii interne, de unde receptorii săi sensibili trimit semnale către creier. Uneori, între acestea are loc o discrepanță.

De exemplu, atunci când corpul tău este scuturat în autobuz, receptorii confuzi spun că totul este în regulă. Dar ochii văd că totul se mișcă și se încline în jurul lor. În consecință, senzația este că creierul se rotește într-o direcție, iar organele interne în alta. De aici apar gura uscată, amețeala, greața sau durerea de cap.

Cum să eviți greața în autobuz?

Ce să faci dacă te simți rău în autobuz Pentru majoritatea dintre noi, aparatul vestibular funcționează normal, dar unii oameni au totuși episoade de greață în timpul călătoriei. V-am pregătit sfaturi despre ce să faci pentru a evita greața.

Stai mai aproape de partea din față a autobuzului Unde este cel mai probabil să te simți rău în autobuz? În partea din spate. Pentru a evita agitația, este mai bine să stai în față, în zona aripilor sau a axei frontale a autobuzului – acestea sunt locuri mai rigide, mai stabile, unde riscul de agitație este minim. Dacă te simți rău în autobuz, poți, de asemenea, să te așezi mai aproape de centrul de greutate al autobuzului, în mijlocul distanței dintre roțile din față și cele din spate. Când autobuzul face o viraj, acest punct se va mișca pe o traiectorie lină. Când te afli într-un elips, care se înclină în timpul virajului la început sau la sfârșitul virajului, acest loc este chiar mai bun decât în față.

Stând în față, vei avea mult mai puține șanse să experimentezi discrepanța dintre ceea ce vezi și ceea ce interpretează corpul tău că este mișcarea.

În față, nu numai că există mai puține șanse să te simți rău. Locurile din prima jumătate a autobuzului sunt, de asemenea, printre cele mai sigure. Mai multe detalii despre cele mai sigure locuri în autobuz puteți citi în articolul despre cele mai sigure locuri în autobuz.

Urmărește orizontul Pentru a te simți mai puțin rău, privește înainte pe drum. Este important să ajuți creierul să anticipeze mișcarea autobuzului și să sincronizeze semnalele de la ochi și urechea interioară.

Urmărește traseul cu ochii, anticipând orice viraje ale drumului, stații de autobuz, etc.

Minimizează mirosurile Simțul olfactiv se intensifică atunci când simți greață. Pentru a evita greața, evită orice mirosuri puternice, cum ar fi mâncarea sau parfumurile.

Adaugă aer În multe autobuze, deasupra fiecărui scaun există o deschizătură de ventilație. Rotiți-o pentru a direcționa aerul spre față. Dacă este posibil, deschideți fereastra de lângă tine.

Ia medicamente Pentru a evita greața în autobuz, poți lua medicamente speciale.

Cele mai simple sunt Dramina și Aviamarin, aceste comprimate sunt permise chiar și copiilor, dar nu pot fi luate de mamele care alăptează. Efectul lor ajută la reducerea episoadelor de greață timp de 3-4 ore. De asemenea, populare sunt plasturii speciali împotriva greaței pe bază de plante. Aceștia acționează timp de până la 6 ore. În loc de pastile, poți încerca bomboanele, tăvile sau bomboanele de ghimbir. În general, ghimbirul este considerat un remediu care ajută la reducerea greaței. Dacă știi dinainte că răul de mare se manifestă mai greu pentru tine, este mai bine să consulți un medic înainte de călătorie.

Rețineți că majoritatea tratamentelor și medicamentelor trebuie luate înainte. Doza obișnuită este câteva ore, dar poate varia.

Utilizați gadget-uri speciale Printre gadget-urile care ameliorează episoadele de greață se numără brățările împotriva greaței. Acestea există în diferite modele și categorii de prețuri. Nu există suficiente dovezi pentru a susține că brățările chiar ajută împotriva greaței. Este posibil ca aici să funcționeze efectul placebo. Dar dacă te simți mai bine cu ele – de ce nu.

Nu încercați să citiți cărți sau să urmăriți filme Greața în autobuz devine mai puternică dacă vă concentrați pe un obiect vizual din interiorul autobuzului, nu din exterior. Cititul cărților, jocurile sau mesajele pe telefon pot intensifica discrepanța dintre ochii tăi și restul corpului.

Ascultați muzică

Audiobooks, radio în autobuz sau muzică pe player – o modalitate excelentă de a vă distra în mașină fără a provoca greață.

Distrați-vă

Distragerea este o modalitate bună de a lupta împotriva episoadelor de greață, inclusiv pentru cei care se simt rău pe scaunul din spate. Distrați-vă vorbind cu pasagerii. Pentru a evita greața la copiii din autobuz, ocupați-i cu jocuri, ghicitori, charade.

Cum să eviți greața în autobuz?

Joiți apă

Luați cu voi o sticlă de apă minerală simplă și luați câteva înghițituri regulat. De asemenea, puteți bea puțin ceai. Acest lucru ajută la menținerea unui nivel stabil de glucoză și, astfel, ajută la suprimarea episoadelor de greață.

Stabilizați-vă capul

Uneori, este dificil să vă concentrați pe un singur punct atunci când sunteți într-o mașină care sare pe denivelări. Pentru a evita să vă uitați de-a lungul drumului, stabilizați-vă capul. O pernă pentru gât poate ajuta la menținerea stabilității capului și, implicit, a vederii.

Încercați să adormiți

Somnul în timpul călătoriei poate face minuni cu pasagerii. Nu veți simți diferența dintre informațiile vizuale și semnalele pe care corpul vostru le trimite, deoarece ochii voștri vor fi închiși. Mulți oameni consideră că somnul este cea mai bună modalitate de a face față greaței în timpul călătoriei lungi.

Mențineți-vă calmul

Fii calm, nu te agita. Greața poate fi accentuată de sentimentul de anxietate și nerăbdare. Așezați-vă confortabil, relaxați-vă și încercați să vă concentrați atenția asupra altor lucruri decât călătoria.

Respirați uniform și adânc.

Dacă știți tehnici de relaxare – aplicați-le. Acestea vă pot ajuta să încetiniți frecvența bătăilor inimii și să relaxați corpul, ceea ce reduce probabilitatea apariției simptomelor de greață.

Spuneți șoferului

Dacă nimic nu ajută și totuși vă simțiți rău, nu ezitați să-i spuneți șoferului! Nu trebuie să vă simțiți rușinați că autobuzul se oprește din cauza voastră. O mică plimbare în aer liber cu siguranță vă va face bine și veți putea continua călătoria într-o stare mult mai bună.