Care sunt cele mai sigure locuri în autobuz?

Care sunt cele mai sigure locuri în autobuz?

Când se urcă în autobuz, pasagerul speră la o călătorie sigură. Deși accidentele cu autobuze sunt rare conform statisticilor, totuși ar fi bine să avem o siguranță suplimentară. Prin urmare, oamenii încearcă să cumpere bilete pentru locurile pe care le consideră sigure. Să vedem dacă are sens.

Autobuzul este considerat pe drept unul dintre cele mai sigure mijloace de transport. Nu este afectat de coliziuni cu mașini mici datorită dimensiunii și greutății sale. Principala amenințare pentru autobuz o reprezintă camioanele grele. De asemenea, există riscul răsturnării autobuzului dacă șoferul nu controlează vehiculul. Accidentele cu autobuzele urbane sunt foarte rare, deoarece acestea circulă cu viteză redusă în oraș.

Locurile periculoase se pot remarca câteva tipuri de locuri cele mai periculoase în funcție de situație și de condițiile de drum.

Care sunt cele mai sigure locuri în autobuz?

Locurile din primul și al doilea rând sunt periculoase în caz de coliziune frontală. Locul de lângă șofer. Acesta este cel mai periculos loc nu numai în cazul unei coliziuni frontale, ci și în cazul unei pietre care intră neașteptat în parbriz. În plus, în cazul unei coliziuni, șoferul se va depărta intuitiv de impact, iar acesta va lovi pasagerul aflat lângă el. Locurile din al treilea și al patrulea rând, amplasate în partea din spate a salonului. Aceste locuri pot fi lovite din spate. În plus, locurile din spate sunt mai afectate de vibrații. Prin urmare, pasagerii care au un aparat vestibular slab pot avea greață. Locurile de lângă ferestre. Majoritatea oamenilor preferă să stea lângă fereastră pentru a se bucura de peisaje frumoase. Dar impactul lateral va afecta în special aceste locuri. Și în caz de accident, pasagerii de pe locurile de lângă culoar vor putea ajunge mai repede la ieșire. Deci, unde este cel mai sigur să te așezi? Pornind de la cele spuse, se poate concluziona că cel mai sigur este să te așezi lângă culoar în mijlocul autobuzului. Cele mai sigure locuri în autobuz sunt marcate pe schema – ilustrația acestei articole.

Să precizăm că pentru o călătorie scurtă este mai bine să alegi un loc situat în apropierea șoferului.

În primul rând, în caz de coliziune, șoferul instinctiv va expune altă parte a autobuzului impactului. În al doilea rând, în cazul răsturnării autobuzului, acesta va cădea pe partea dreaptă. Astfel, pasagerilor din partea opusă șoferului le va fi mai dificil să iasă. Și dacă comanzi un autobuz pentru o călătorie lungă, este mai sigur să te așezi, dimpotrivă, în partea opusă șoferului, deoarece oboseala și somnolența șoferului sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor. În această situație, pasagerii care stau în spatele șoferului sunt expuși riscului de a intra în coliziune cu mașinile din față.

Pentru cei aflați în mijlocul autobuzului, există și un alt avantaj – în timpul mișcării autobuzului, amplitudinea va fi cea mai mică în partea de mijloc. Acest lucru înseamnă că pasagerului din mijloc îi va fi mult mai ușor să rămână în scaun și să nu cadă din el.

De asemenea, este important ca locul să fie aproape de ușă, astfel încât să poți ieși mai repede în caz de accident. Prin urmare, prezența unei a treia uși în mijlocul unui autocar turistic imens este un avantaj indiscutabil al modelului.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru o călătorie sigură cu autobuzul este să-ți pui centura de siguranță. Acest lucru îți permite să rămâi în scaun în caz de impact puternic sau frânare bruscă.

Unde este sigur să te așezi în autobuz În autobuzele urbane, nu sunt prevăzute centuri de siguranță, așa că este mai bine să alegi locuri cu spatele spre direcția de mers. În caz de frânare bruscă, pasagerul va fi apăsat spre perete și nu va zbura înainte.

Mini-ghid pentru accidente rutiere În caz de accident, trebuie să acționezi rapid și hotărât. Dacă vezi că autobuzul se abate pe sensul opus sau pe marginea drumului, încearcă să te grupezi.

Ia cea mai sigură poziție: înclină-ți capul în jos, întinde-ți picioarele și sprijină-le în scaunul din față. În niciun caz nu îți băga picioarele sub scaun. Mâinile îndoite la coate trebuie, de asemenea, să fie sprijinite de spătarul scaunului din față.

Reamintim că, din fericire, accidentele cu autobuze sunt destul de rare. Prin urmare, sperăm că această informație va rămâne doar teoretică.